Skip to the content

OFFENTLIGT BYGGERI - VUC OG SOSU SKOLERNE

Campus med respekt for fortiden

Se VUC og SOSU Nord referenceblad

Et nyt campus i Aalborg er placeret unikt på det gamle stykgodsbaneareal. Uddannelserne SOSU Nord og VUC & Hf Nordjylland valgte at bevare et stykke af Aalborgs kulturhistorie.

Contiga Danmark har leveret betonelementer og specialproducerede buer til projektet.

De to uddannelsesinstitutioner har opført et spændende fællesareal, hvor togvogne engang rullede ind i de store rundbuede haller. Der er trukket tydelige paralleller til jernbaneterrænets struktur, platforme og forskellige niveauer. Et gammelt terminal-ur hænger ned i midten af hallerne, men tiderne er skiftet, og nu er det 2.200 elever og kursister samt 350 ansatte, der fylder de lange, åbne haller med liv.


Projektet blev realiseret i samarbejde med en række samarbejdspartnere som blandt andre Aalborg Kommune, entreprenør A. Enggaard A/S, arkitekt Friis og Moltke og elinstallationsvirksomheden KT Electric. I en årrække har begge skoler været nødsaget til at fordele de øgede aktiviteter på flere lokaliteter. Nu bliver campus ‘en by i byen’, der både rummer uddannelser, boliger og rekreative områder i et åbent og udadvendt miljø.

Fakta:
Bygherre:  VUC & HF Nordjylland
Totalentreprenør: A. Enggaard A/S
Arkitekt: Friis og Moltke
Contigas leveranceomfang:   
Huldæk: 22000 m2
Betonvægge: 17000 m2
Bjælker/Søjler  2.000 tonns
Specialprodukter:  27. stk. 17 m. buer og 29 trappeløb
Byggeperiode:  2013 - 2014