Skip to the content

Bella 3

Bella 3, med sandwich-elementer, som er glatte, delvist synlige forplader, beklædt med alufacade

Bella 3 er endnu et projekt med Contiga sandwich-betonelementer, og endnu en smuk boligkarré i Bellakvarteret, i 5-6 etager og med et tårn på 11 etager. Bella 3 ligger ved siden af Bella 4 og lige over for Bella 1

Projektleder Wolfgang Fitzau fra Contiga A/S Danmark fortæller:

Dette flotte byggeri var montagemæssigt en udfordring på grund af den meget begrænsede plads. Der blev samtidig arbejdet på Bella 1 og Bella 4. Men vores dygtige montageafdeling håndterede det virkelig godt. 

Sandwich-væggene er glatte forplader, og det specielle er, at de efter montering bliver beklædt med en alufacade, men stadig er delvist synlige, idet aluen er formet som lameller. 

Sandwich-produktionen blev gennemført efter tidsplanen og uden nævneværdige problemer. Projektet blev monteret og leveret til tiden, og gik meget fint, konstaterer projektleder Wolfgang Fitzau.


Det lyse tårn/punkthus udgør et skulpturelt islæt i Bellakvarteret. 

Spiller godt sammen

De mørke murstensfacader nederst spiller godt sammen med de lyse alufacader, som giver et karakteristisk udtryk og nærmest udgør et skulpturelt indslag i bybilledet, fremhæver projektleder hos Contiga, Wolfgang Fitzau. 

Bellakvarteret er én stor lokalplan, og Bella 3 passer stilmæssigt ind i det totale nybyggeri. Byggeriet er formet som en åben karré omkring et indbydende gårdrum.


Navnet på dette byggeri bliver fremover ’Mørchs Hus’, og det består af en mørk base med håndstrøgne teglsten, og et lyst punkthus ovenpå, hvor sandwich-betonelementerne er beklædt med lamelformede aluplader.

Contiga har til dette projekt leveret og monteret:

– Til Bella 3 har Contiga leveret 11.500 m2 betonvægge, 1.500 m2 letbetonvægge, 1.100 m2 sandwich-vægge, og 8.400 m2 huldæk.
Bygherre er Solstra/Bellakvarteret, og Urban Agency Arkitekter har tegnet byggeriet.
Totalentreprenør er V8 Construction, og MOE er rådgivende ingeniør på projektet.
Montagen forløb fra oktober 2021 til slutningen af marts 2022.

Læs referencetekst her.