Skip to the content

Bella 23 med Bellatower

Bella 23 med Bella Tower tårner mod skyerne

Præfabrikerede Contiga-sandwichvægge med særlig struktur er med til at få det store puslespil i byggeriet til at gå op

Projektleder Wolfgang Fitzau fra Contiga A/S Danmark fortæller:

– Bella 23 ligger på Ørestads Boulevard, og fremstår som et ikonisk højdepunkt i Bellakvarteret. Det 19 etager høje Bella Tower har Contiga sandwich-vægge med særlig struktur, hvor den lyse betonoverflade er støbt i digitalt tilpassede matricer, og spiller fint sammen med byggeriets mørkere nederste etager med teglfacader, og med parkeringshuset ved siden af.

Tårn med lyse facader og lange altangange

– Udtryksmæssigt præges tårndelen af byggeriet af altangangene i hvid beton, som ganske vist er afbrudt for hver lejlighed, men som går hele vejen rundt. Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som har tegnet byggeriet for bygherren, Solstre/Bellakvarter Projektselskab, med V8 Construction som hovedentreprenør.

– Der er tale om et markant Ørestads-byggeri med et flot, skarpt og moderne udtryk. Dette har Contigas præfabrikerede betonelementer i høj grad bidraget til, samtidig med, at de også har muliggjort en hurtig og effektiv byggeproces. 

– Når vi monter elementer som her, er forarbejdet gjort ud fra en nøjagtig 3D-model, sådan at alle brikker kommer til at passe perfekt sammen og resulterer i præcist det æstetiske udtryk, som var ønsket. Facaden fremstår som et hvidt grid af de rå betonelementer, oven på en mørkegrå teglstensbase. Ud over det 19 etager høje Bella Tower når boligerne op i 5 etager.

– Der er ca. 200 lejeboliger her, som ligger attraktivt lige ved Amager Fælled, og der hører desuden et rekreativt fælles gårdrum med legeplads m.m. til byggeriet, tilføjer projektleder Wolfgang Fitzau.

Contiga har til dette projekt i runde tal leveret og monteret:

Små 18.000 m2 huldæk, knap 21.000 m2 betonvægge, godt 4.000 m2 letbetonvægge, godt 5.000 m2 sandwich-vægge, godt 2.000 m2 altangangsplader, og godt 2.000 løbende meter søjler. 

Se Bella23 referenceblad her.

Se "Præfabrikerede betonelelmenter har forenet effektivitet og kvalitet på Bella 23" her.