Skip to the content

Bella 1

Bella 1’s 12-etagers tårn får facade med teglsten, som er indstøbt i sandwich-betonelementerne

Bella 1 er et stort og komplekst byggeri, som forventes færdiggjort ved årsskiftet 2022-2023, med Føtex og Netto i stueetagen, gode boliger i etageområderne, og fællesområde med integreret indendørs multibane.

Projektleder Wolfgang Fitzau fra Contiga A/S Danmark fortæller:

Bella 1 er et stort og komplekst, spændende byggeri, med en lidt femkantet form i grundplanet, og et 12-etagers tårn med smuk, sandfarvet teglstensfacade. Disse facader udføres på en speciel måde, hvor teglstenene ikke er pålimet, men derimod leveres som bagstøbte sandwich-betonelementer, hvor teglen er indstøbt i selve formen, hos Contiga.

Denne proces er forløbet rigtig godt, faktisk bedre end forventet, og helt uden reklamationer af nogen art, fastslår projektleder Wolfgang Fitzau.

Montagen er foregået siden slutningen af februar 2022, og vi er p.t. (sept. 2022) omkring to tredjedele i mål. Montagen forventes færdiggjort til årsskiftet.

Første Contiga-projekt med bagstøbt tegl på sandwich-elementerne

Byggeriets størrelse i sig selv er udfordrende, fortæller projektleder Wolfgang Fitzau. – Bella 1 er en kompleks blanding af boliger og erhverv, og vi havde 2 tårnkraner og mange folk i gang på begrænset plads under monteringsarbejdet. Det er vores første projekt med bagstøbte tegl på sandwich-betonelementer. Almindeligvis limer vi teglen på, eller bruger matricer som sidste led i støbeprocessen. Men her begynder vi med teglstenene, og støber så facaderne på dem. Det resulterer i meget flotte, og samtidig holdbare, facader.

Contiga har til dette projekt leveret og monteret:

Til Bella 1 har Contiga i runde tal leveret 30.000 m2 betonvægge, 5.000 m2 letbetonvægge, 2.000 m2 sandwich-vægge, 300 m2 TT-dragere, som er specielle industridæk, 25.000 m2 huldæk, samt søjler og bjælker. Bygherre er Solstra/Bellakvarteret, og Praksis Arkitekter har tegnet byggeriet.
Totalentreprenør er V8 Construction, og MOE er rådgivende ingeniør på projektet.

Se det komplette datablad her