Skip to the content

Bastionen

Visualisering af Bastionen. Kilde: Danielsen Architecture
Bastionen er et meget grønt og frodigt boligbyggeri, med flotte altaner og hængende haver på facaden, samt et stort og grønt gårdrum med mange aktivitets- og rekreationsmuligheder for beboerne.

Projektleder Leif Odgaard fra Contiga A/S Danmark fortæller:

– Bastionen er et ret stort og spændende projekt med et meget fint projektgrundlag at arbejde ud fra for os hos Contiga, og vi har haft et godt samarbejde mellem aktørerne. Det er et smukt og gedigent lejlighedskompleks på Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd, tegnet af Danielsen Architecture for ejendomsselskabet Balder Danmark, og udført af Sjælsø Management.

Et frodigt og grønt sted at bo

– Karakteristisk for den frodige og grønne storbykarré, som i øvrigt er inspireret af naturen i Kalvebod Fælled, er de hængende haver, som vælter ud over altanerne og pynter godt op på facaden, som i øvrigt er gjort varieret med vertikale opdelinger, fremspring og spalter, samt 3 forskellige farvevarianter i den blødstrøgne tegl. Dør- og vinduesrammer er mørke, forklarer Leif Odgaard.

– Projektet omfatter 233 attraktive, lyse lejligheder i størrelsen 2-5 værelser, fordelt på 56-134 m2. I alt drejer det sig om 21.000 m2, og der er forskydninger i blokkenes etagehøjde, som går fra 5 og helt op til 8 etager i hjørnerne af karréen. Der er 3 lukkede hjørner og 1 åbent hjørne mod sydvest.

– Alle lejlighederne råder over mindst én altan eller terrasse, og 32 af lejemålene har tilknyttet en privat vinterhave med glasoverdækning i midten, således at der er åben altan på hver side af det lille ’drivhus’, fortsætter projektleder Leif Odgaard fra Contiga.

Bygherre er Balder Ørestad 7 ApS, med Sjælsø Management ApS som projektudvikler og byggestyrer. Byggeriet er tegnet af Danielsen Architecture.

Contiga har til dette projekt produceret og monteret:

23.423 m2 huldæk, 31.154 m2 betonvægge, 3.731 m2 TT-elementer, 3 søjler og 3 KBB-bjælker. Derudover har Contiga monteret 374 trapper/reposer og 251 badekabiner.

Contigas byggeperiode på projektet forløb fra oktober 2018 til november 2019.