Skip to the content

Vejlehusene

Vejlehusene

CONTIGA ER KLAR MED ET NYT OG BANEBRYDENDE PRODUKT TIL FACADER 

Contiga A/S lancerer en ny linje af deres succesfulde sandwichelementer i forbindelse med et stort byggeri i Vallensbæk.

Vejlehusene er et nyt byggeri - 300 moderne lejligheder opføres i Vallensbæk sydvest for København. Og byggeriet er i fuld gang. Én af leverandørerne til projektet er Contiga A/S.

- I Vallensbæk kommer vi med de nye sandwichelementer, der også rummer mursten, vinduer, døre, udluftningsriste og altanbeslag, siger direktør Karsten Rewitz om nyskabelsen.

En nyskabelse, der gør det lettere for folkene på byggepladsen at levere kvalitet til tiden.

Populære sandwichelementer

Contiga A/S fremstiller sandwichelementer i alle regnbuens farver - enten i glat overfade eller støbt i matrice eller med tegloverfade, og elementerne produceres efter individuelle mål og specialønsker.

Systemet fungerer som følger: Forpladen fungerer som en klimaskærm. Tykkelsen af forpladen er afhængig af overfladen, nødvendig armering og dæklag. Forpladen udføres som standard på 70mm for facadevægge og 100mm for kældervægge, og det forudsættes, at forpladen til kældervægge understøttes i det færdige byggeri. Forpladen kan udføres både højere og lavere end bagpladen, samt med mulighed for aftrapning ved f.eks. fald i terræn ved kældervægge.

Efter aftale kan vinduer og andre indbygningsdele monteres på fabrikken. Mens bagpladen er den indvendige bærende del af konstruktionen. Tykkelsen afhænger bl.a. af belastning. Om nødvendigt kan bagpladen udføres med ribber. For kældervægge skal der ydermere tages højde for last fra jordtryk.

- Vi har pladerne i forskelligt design, og når de bliver monteret på byggepladsen, er byggeriet nærmest færdigt, forklarer Karsten Rewitz og fremhæver, at Contiga A/S også har egen tegnestue, statikafdeling samt Danmarks største elementfabrik.

Sikker og bæredygtig proces

Direktøren fremhæver, at der er flere fordele ved elementerne, f.eks. at man forkorter byggetiden og dermed sparer miljøet for en stor belastning ved en lang udtørringstid.

- Byggetiden bliver væsentlig kortere, når du leverer elementerne med vinduer og døre direkte fra fabrikken og ud til samling på byggepladsen - set i forhold til, hvis man skulle lave det hele på byggepladsen, forklarer Karsten Rewitz.

Læs også: Bella22 i Københavns Bellakvarter skyder i vejret ved hjælp af præfabrikerede sandwichpaneler fra Contiga.